De ce toata lumea recomanda WordPress?

In ziua de azi, 4 din 5 webmasteri or sa recomande WordPress oricarui nou venit. De ce fac lucrul asta? Ei bine in primul rand pentru ca WordPress a fost gandit sa fie idiot proof ceea ce-l face usor de utilizat de catre incepatori.

In momentul de fata se estimeaza ca proximativ 25% din siteurile prezente pe web folosesc WordPress, lucru ce confirma de altfel usurinta in utilizare si mai ales stabilitatea platformei.

Totusi WordPress are la randul sau o serie de avantaje si dezavantaje dupa cum urmeaza:

Avantaje

  • Faptul ca are o utilizare atat de mare face ca volumul de module si teme disponibile sa fie practic infinit;
  • Utilizarea la scara larga asigura o contributie constanta si stabila in ceea ce priveste imbunatatirea platformei;
  • Exista un volum considerabil de resurse pentru personalizarea WordPress;
  • La o simpla cautare pe Google oricine poate sa gaseasca tutoriale (inclusiv video) despre utilizarea WordPress.

Dezavantaje

  • Aducerea de imbunatatiri, functii noi si corectii nu poate sa fie realizata chiar de oricine, iar modulele nu indeplinesc intotdeauna functionalitatea pe care utilizatorul si-o doreste;
  • Se estimeaza ca 70% din temele sau pluginurile de WordPress disponibile gratis au cel putin o problema de securitate. In cazul modulelor si temelor premium procentul e mai mic, insa la fel de ingrijorator;
  • In contextul unui volum de trafic mai mare WordPress poate sa fie extrem de costisitor din punct de vedere al resurselor si astfel are nevoie de optimizari constante.

Acestea fiind spuse, contrar dezavantajelor mentionate mai sus, WordPress ramane un sistem de management al continutului pe care-l recomand oricui deoarece avantajele fac in acest caz diferenta fata de celelalte sisteme similare disponibile.

wordpress-bg-medblue

Leave a Reply