Reviewuri false pentru afiliere

Despre reviewurile false scrise pe blog sau copiate de pe diverse siteuri si traduse cu Google Translate fara nicio corectura n-are rost sa mai scriu fiindca au scris altii suficient pe subiect.

Insa despre reviewurile false lasate pe paginile anumitor produse doar pentru a incerca sa se viralizeze un link anume de afiliat n-a scris nimeni pana acum.

Mai devreme am dat in feedul de la Reddit peste un link catre un inel vibrator de la Durex, iar cel care daduse linkul a incercat sa sugereze penibilul situatiei generate de feedbackul primit de catre produsul respectiv:

Acuma judecand la rece doar unul din cele trei reviewuri e realizat de un client care a si achizitionat. Totusi faptul ca nu s-a ridicat la asteptarile sale nu justifica in niciun fel feedbackul lasat, dar asta-i o alta problema si n-are sens sa discutam pe subiect acum.

Al doilea feedback e de la vreun “gura-casca” ce n-avea mai bun de facut si probabil nici bani sa achizitioneze produsul.

Ultimul feedback e cat se poate de clar cel scris probabil de vreunul dintre afiliati sub forma de trolling si cu intentia vadita de a cauza viralizarea produsului sub pretextul reviewului respectiv, folosind desigur un link de afiliat.

Intentia meschina e usor de determinat din informatia falsa pe care o ofera feedbackul. Nevoia de 3G, Bluetooth etc., dar si de faptul ca exista trei utilizatori care au considerat feedbackul respectiv ca fiind util in timp ce restul lasate anterior sunt irelevante si ignorate.

Ori metoda asta de a lasa la liber sistemul de feedbackuri fara sa existe in vreun fel restrangerea dreptului la feedback doar utilizatorilor care chiar au achizitionat produsul respectiv de pe magazinul in cauza nu face decat sa strice businessul atat pentru firma respectiva cat si pentru afiliati.

Oricine se apuca sa promoveze produsul respectiv o sa esueze datorita faptului ca exista niste reviewuri false cu informatii false care contrazic in definitiv pana si descrierea produsului.

In definitiv romanul nu prea e obisnuit sa gandeasca de unul singur si ia de buna orice mizerie citita pe net, apoi se plange de tara in care traieste fara sa-si asume faptul ca el si semenii lui fac tara sa fie asa cu un model de business de gherila unde important e cine trage primul teapa.

In definitiv magazinele care permit astfel de practici au numai de pierdut pe termen lung, insa nu pare ca le pasa prea mult.

Leave a Reply