Flash-ul a murit de ce-l mai folositi?

De mai bine de jumatate de an am inceput sa elimine de pe siteuri si din adserver bannerele ce foloseau Flash. Acolo unde a existat alternative l-am inlocuit cu HTML5 sau GIF-uri pentru ca de regula un banner animat are CTR mai bun decat unul static.

Totusi exista o sumedenie de platforme de afiliere si de advertiseri care folosesc Flash in continuare ca si cand ar mai avea vreo relevanta pe piata. Cele doua browsere cu cota de piata majoritara au inceput deja sa blocheze Flash si astfel utilizarea de unelte de promovare bazate pe Flash e cel putin absurda.

Ma uitam azi in panoul de la Mr. Skin (NSFW) la ultimele unelte adaugate si am dat la categoria promotii speciale doar peste unelte bazate pe Flash:

screen-shot-2016-11-28-at-20-36-41

Mi-am scos suportul Flash din browser intocmai pentru a putea identifica mai usor genul asta de unelte de promovare si sunt de-a dreptul uimit la volumul de astfel de unelte existente atat in platformele de afiliere cat si in sistemele de afiliere individuale.

Sunt curios cat timp o sa mai treaca pana isi dau seama advertiserii si platformele de faptul ca o reducere a volumului de vanzari se datoreaza si datorita faptului ca se incapataneaza sa foloseasca o tehnologie obsoleta.

Despre latenta pe care o are un banner Flash fata de unul HTML5 nici n-are rost sa vorbesc pentru ca nu exista termeni de comparatie in acest sens.

Totusi e amuzant sa vezi pe forumuri cum se plang afiliatii, platformele si advertiserii la unison ca scad vanzarile in contextul in care uneltele nu se adapteaza noilor vremuri, cel putin nu suficient de bine si de repede.

One Response

  1. Marius Cucu November 29, 2016

Leave a Reply