Despre afiliere cu putina lehamite

Probabil ca una dintre cele mai comune metode de a avea venituri pasive o reprezinta marketingul afiliat, care ar putea sa fie un lucru tare placut daca delasarea, nepasarea si dezinteresul managerilor din domeniu n-ar lasa prea mult de dorit.

Am inchis paginile sistemelor de afiliere cu o lehamite de nedescris de foarte multe ori la putin timp dupa ce am accesat paginile respective si am dat peste o serie de exemple de delasare si dezinteres prezente pe mai toate retelele de afiliere.

Dar sa le luam pe rand pentru ca daca inca nu v-at apucat de marketing afiliat si aveti intentia sa o faceti e bine sa stiti ce va asteapta:

Bannere de la campanii vechi de ani buni si evident expirate inca apar in lista de unelte lucru ce ingreuneaza navigarea si alegerea bannerelor care te intereseaza de fapt:

screen-shot-2016-11-12-at-09-03-30

2perfromant e plin de bannere din 2014 si 2015 care nu mai folosesc nimanui, iar problema poate sa fie rezolvata extrem de usor atat de catre reprezentatii retelei cat si de catre cei ai magazinelor:

  • Reprezentantii retelei pot sa impuna o perioada de valabilitate bannerelor care teoretic ar trebui sa dispara din sistem daca perioada de valabilitate a expirat si daca bannerele respective nu sunt bannere permanente;
  • Reprezentantii magazinelor ar trebui sa-l puna pe cel platit pentru a se ocupa de online marketing (fie ca vorbim de angajat sau agentie) sa ia la mana odata pe luna lista de unelte si sa le stearga pe toate cele care nu mai sunt de actualitate.

Pe bune acum, cat de greu poate sa fie sa-si faca cineva meseria si sa-i scuteasca pe publisheri de navigarea printr-o mare de gunoi digital?

12787568_1020992844625058_952606963_oPe vara ii atrageam atentia lui Vali ca inca afiseaza un banner cu Black Friday desi trecuse de ceva vreme, iar lucrul asta se intampla cel mai probabil pentru ca folosea un widget rotativ probabil generat automat din panoul de control al retelei de afiliat la care cineva nu si-a facut meseria de a sterge bannerele vechi.

 

Bannere cu dimensiuni “exotice” care folosesc doar unora si lipsa cu desavarsire a bannerelor cu dimensiuni standard:

screen-shot-2016-11-12-at-09-10-05

Mi s-a intamplat destul de des sa caut un banner 728×90 si sa gasesc numai dimensiuni dubioase care cel mai probabil au fost realizate la cerere si care desi puteau sa fie redimensionate si pentru valorile standard. N-am putut sa inteleg niciodata ce anume putea sa coste o redimensionare incat sa nu fie necesara.

Birocratie pe modelul ANAF. N-am sa intru in detalii pe subiect, am scris deja anterior despre asta.

Ipocrizia si tupeul managerilor retelelor de afiliat care nu vor sa accepte nici in ruptul capului faptul ca gresesc sau au o abordare gresita si care incearca mai degraba sa-si impuna punctul de vedere mergand pe ideea ca daca nu lucrezi prin ei ai sa mori de foame de parca n-ar exista alte retele de afiliat care fac treaba mai bine.

Toleranta spamului si a altor metode abuzive de promovare. Dupa ce am scris de unul care face spam la modul grosolan cu linkuri de pe 2parale si am primit asigurari ca or sa se ia masuri in acest sens am fost placut surprins sa constat ca masurile promise au durat maxim trei zile dupa care omul a revenit la vechile obiceiuri din moment ce face spam si in ziua de azi si mai primesc spam de la el atunci cand isi schimba IP-ul sau domeniul de pe care face spam si reuseste sa treaca pentru scurt timp de filtre. Aproape toate retelele de afiliere de pe afara au o politica stricta in ceea ce priveste spamul si atunci cand se confirma abuzul inchid contul celui care face spam si ii pun detaliile in blacklist. La noi probabil ca spammerul a scapat cu o mustrare dupa care a fost lasat sa faca spam in continuare, cu toate ca in mod normal un caz de abuz inseamna o monitorizare stricta a celui care a fost raportat si excluderea lui de pe platforma de afiliere. In Romania n-o sa vedem asa ceva prea curand pentru ca spammerul aduce bani retelei de afiliere si pentru retea notiunea de fair-play dispare atunci cand sunt invocati banii.

Asa ca daca aveti nervii tari sa acceptati indolenta si incompetenta multora puteti sa va inscrieti pe retelele de afiliere din Romania si de pe afara.

Leave a Reply