Delasare in afiliere

Cand vine vorba de afiliere cel mai mult urasc delasarea din partea advertiserilor care cred ca e suficient sa se inscrie pe o platforma, sa plateasca un designer ieftin ca sa le faca niste bannere ieftine, sau s-o puna chiar pe femeia de servici sa faca ceva in Paint si gata treaba.

O mare parte din bannerele urcate pe platforme lasa de dorit pentru ca sunt facute de amatori fara sa aiba capacitatea sa creeze engagement intr-un fel sau altul.

Dar nu despre calitatea bannerelor vreau sa vorbesc acum ci despre delasarea celor care gestioneaza conturile de afiliat in numele magazinelor online.

Azi m-am apucat sa fac putina curatenie prin cmapaniile de pe adserver si sa adaug bannere noi. Stiu, bannerele nu mai prea creaza engagement si se merge mult mai bine pe linkuri de afiliat. Partial adevarat partial fals, eu am avut in genere mai multe clickuri pe bannere decat pe linkuri pana acum asa ca sa mergem mai departe.

In lista mea de advertiseri aprobati, pe locul doi in top se afla Nichiduta ce are vreo 30 de bannere incarcate in sistem intre 2011 si 2015. In mare parte e vorba de bannere slabe ce nu prea atrag atentia vizitatorului, dar nu asta e problema ci faptul ca azi inca exista bannere create special pentru campania de Blackfriday din 2015:

Sunt bannere moarte ce nu mai duc nicaieri si care mai mult incurca si cauzeaza confuzie.

Iar problema cea mai mare nu e nici ca un advertiser oarecare isi neglijeaza contul pe o platforma de afiliere, ci ca adveriserul ce ocupa locul 1 la categoria Babies, Kids & Toys ce ocupa locul doi in rankingul general si are statistici foarte bune nu investeste un minim de resurse in eliminarea unor bannere vechi si inactive. Cat despre inlocuirea unor bannere vechi de X ani cu unele noi, interactive sau macar cu ceva rich-media nici n-are rost sa vorbim.

P.S. Nici Elefant care troneaza de atat timp locul intai in clasamentul general nu sta mai bine in ceea ce priveste calitatea bannerelor.

P.P.S. Scriu doar de 2performant deocamdata pentru ca Profitshare pur si simplu nu ma vrea.

One Response

  1. Marius September 8, 2017

Leave a Reply