Cooperativa munca in zadar: Profitshare

Dupa cum spuneam in articolul anterior, in acest an de Black Friday m-am decis sa incerc marea cu degetul si am folosit ceva unelte de la 2performant ca sa promovez niste oferte prin marketing afiliat catre piata din Romania.

Desi s-a cam terminat campania de Black Friday m-am decis ca totusi sa acord atentie si celor de la Profitshare doar datorita faptului ca exista magazine ce se promoveaza exclusiv prin Profitshare si intreaga experienta a fost una de pomina pentru ca panoul de control al Profitshare e facut in bataie de joc fara niciun fel de logica sau utilitate practica.

Dar sa lasam deoparte vorbaria si sa mergem pe exemple concrete.

De indata ce ma loghez in contul de Profitshare ma agaseaza o notificare ce ma indeamna sa completez un contract pentru a putea utiliza uneltele de promovare. Simpla ideea de completare offline e tampita si duce cu gandul la metodele de sicanare a cetatenilor patentate cu succes de ANAF, dar am mai scris despre subiect asa ca trecem mai departe:

screen-shot-2016-11-20-at-12-46-41

Butonul pe care scrie “Completeaza contractul” duce la un link: https://profitshare.ro/contract care redirectioneaza catre dashboard: https://profitshare.ro/affiliate/dashboard, lucru ce evident face imposibila descarcarea si completarea contractului fiindca linkul din notificare nu duce nicaieri.

Asa ca m-am apucar sa caut prin “Contul Meu” un link de unde sa pot descarca contractul respectiv si dupa cum v-ati imaginat n-am avut norocul ala pentru ca developerilor de la Profitshare le e greu sau imposibil sa adauge un link catre un fisier PDF sau DOC.

Evident ca daca vreau sa generez un widget sau un link n-am cum s-o fac fiindca n-am completat contractul, iar daca dau click pe linkul de contact panoul celor de la Profitshare scuipa o eroare (pe care au uitat s-o traduca) si care-mi spune ca pagina de contact nu exista:

profitshare

Si asta nu e tot pentru ca panoul de control e atat de prost incat nu poate nici macar sa gestioneze corect niste raspunsuri via AJAX din moment ce dupa validarea unui site, butonul de validare continua sa apara in dreptul siteului respectiv:screen-shot-2016-11-19-at-18-07-28

Evident c-am testat atat cu Chrome cat si cu Firefox si am confirmat faptul ca cele descrise mai sus se intampla folosind ambele browsere ce cumulat detin o cota de piata majoritara. Probabil ca sistemul de la Profitshare a fost gandit si creat sa functioneze pe Internet Explorer versiunea 6 pentru ca altfel nu-mi explic cum dupa atata timp poate sa functioneze cu astfel de buguri fara ca cineva sa aiba un minim interes sa le remedieze. Nu stiu cine si daca cineva ia bani pentru a face QA la Profitshare, dar daca intr-adevar exista cineva insarcinat cu QA atunci cu siguranta ia banii degeaba.

Nu m-am sinchisit sa dau mail la support@profitshare.ro pentru ca oricum n-o sa-mi raspunda nimeni prea curand. Siteurile pe care le-am aduagat si validat ieri dimineata stau in asteptarea aprobarii si la ora actuala la fel cum s-a intamplat si data trecuta. Sunt sigur c-or sa afle din nou cei de la Profitshare acum, 5 luni mai tarziu de la primul articol pe subiect ca au un sistem prost cu proceduri proaste pe care nimeni nu are interesul sa le corecteze in vreun fel. Desigur ma astept ca cineva de la PR o sa-mi scrie iara un mail in care sa-mi sugereze ca sunt eu absurd si ca ei n-au gresit si nu gresesc cu absolut nimic.

P.S. Stiu ca in panel exista un link denumit “Resurse afiliati”, insa nici acolo nu-i contractul ala minune ci sunt doar unelte pe care nu poti sa le folosesti pana nu pui depesa ca pe vremea lui Moromete.

Oh! Am uitat ceva. Am facut ieri o comanda de UPS la Cel.ro si azi pe la 11 Fan Curier l-a si livrat pentru ca cei care vor cu adevarat sa munceasca o fac nu taie frunze la caini prin birouri.

2 Comments

  1. Iulian December 18, 2016
    • Malin December 21, 2016

Leave a Reply